1 Hyvlad
mandelSå här gör du Gör så här: Smula jästen i en bunke och tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, och salt i degvätskan. Blanda ner nästan allt mjöl tillsammans med bakpulvret och börja arbeta till en deg. Avsluta med att arbeta in det rumsvarma smöret och arbeta till en smidig deg. Lättast är att använda en bakmaskin här, men det går utmärkt att jobba med händerna också! Täck bunken och låt degen jäsa i 60 minuter. Under tiden kan du passa på att göra lite hemmagjord mandelmassa! Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar och rulla ut till stänger. Dela varje del i 10 bitar och rulla varje bit till en rund bulle. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hyvlad mandel. Baka mitt i ugnen i 6-8 minuter tills de fått en fin färg och känns lätta. Låt bullarna svalna på galler under en duk. Dela och fyll semlorna med mandelmassa och lättvispad grädde! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Hej på er,. Hoppas att ni haft en fin start på veckan. Jag tänkte att vi skulle dra till ett litet bakverk såhär på tisdagskvällen, det är väl inte fel
På själva kanelbullens dag härom veckan kunde jag inte bärga mig, jag var tvungen att få baka lite. De blev helt underbart goda och saftiga -testa nästa gång du ska baka bullar, kommer garanterat bli en succé
Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa en klick i varje form. Låt dem kallna på bakgaller. Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter. 1 st påse pepparkakskrydda
Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar. 1Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.