Karlsbadersemlor – recept på saftiga semlor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 150 g jäst
  • 11,5 dl socker
  • 110-11 dl vetemjöl
  • 13 ägg
  • 11 tsk nymalen kardemumma
  • 10,5 tsk salt
  • 11 tsk bakpulver
  • 1200 g rumsvarmt smör
  • 11 ägg
  • 1 Hyvlad mandelSå här gör du Gör så här: Smula jästen i en bunke och tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, och salt i degvätskan. Blanda ner nästan allt mjöl tillsammans med bakpulvret och börja arbeta till en deg. Avsluta med att arbeta in det rumsvarma smöret och arbeta till en smidig deg. Lättast är att använda en bakmaskin här, men det går utmärkt att jobba med händerna också! Täck bunken och låt degen jäsa i 60 minuter. Under tiden kan du passa på att göra lite hemmagjord mandelmassa! Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar och rulla ut till stänger. Dela varje del i 10 bitar och rulla varje bit till en rund bulle. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hyvlad mandel. Baka mitt i ugnen i 6-8 minuter tills de fått en fin färg och känns lätta. Låt bullarna svalna på galler under en duk. Dela och fyll semlorna med mandelmassa och lättvispad grädde! Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.