12 sötpotatisar
1 rödlök 1 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 kruka koriander 2 tsk gurkmeja 1 dl belugalinser 2 förp kokosmjölk 1 halloumi 1 lime 65 g spenat 2 dl vatten rapsolja salt peppar rött ris till serveringSätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (behåll skalet på), blanda med olja och rosta i ugnen tills de är gyllene, ca 20 minuter. Hacka rödlök, vitlök och chili smått. Hacka koriandern grovt (spar gärna lite till garnering). Fräs rödlök, vitlök, chili och gurkmeja i olja tills löken blir mjuk i en gryta. Häll i belugalinserna och låt fräsa ca 20 sekunder. Häll på kokosmjölk och låt det koka upp. Låt koka tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Tärna halloumin och stek den gyllene i rapsolja, ställ åt sidan. Vänd ner spenat, koriander, sötpotatis och halloumi i grytan.Tillsätt även vattnet. Krydda med limeskal och limesaft. Servera med rött råris och garnera gärna med koriander.
Lagade en ny förrätt till fredagsmyset igår, oj vad god den blev♥Halloumiosten tillsammans med chili, citron, rostade pinjenötter och balsamico blev en ljuvlig kombo
Rör ihop alla ingredienser till marinaden och blanda medhalloumi. Lägg ut på en plåt tillsammans medhalloumin eller trä upp på grillspett om du hellre vill grilla på en grill
4 2 morötter i stavar (2 morötter motsvarar ca 150 g) 1 hackad gul lök 1 msk olja till stekning 2 msk tomatpuré 1 dl torra röda linser 300 g krossade tomater 1 msk konc grönsaksfond 1 tsk honung 2 1/2 dl havre- eller sojagrädde (alt vanlig grädde) 1 tsk torkad timjan 200 g små vita bönor 200 g halloumiost i stavar 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.