Grillad halloumi och grönsaker med tsatsiki och rostad potatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 förp halloumi
  • 11 zucchini, liten
  • 11 aubergine, liten
  • 11 citron
  • 1900 g potatis, gärna små
  • 12 tomater, stora
  • 11 kruka dill
  • 1 olivolja
  • 1 salt, peppar
  • 12 dl yoghurt
  • 11 gurka
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk honung
  • 11 tsk balsamvinäger
  • 11 msk olivolja
  • 12 förp halloumi 1 zucchini, liten 1 aubergine, liten 1 citron 900 g potatis, gärna små 2 tomater, stora 1 kruka dill olivolja salt, peppar
  • 1 Tsatsiki2 dl yoghurt 1 gurka 1 klyfta vitlök 1 tsk salt 1 tsk honung 1 tsk balsamvinäger 1 msk olivoljaBörja med tsatsikin. Kärna ur gurkan och riv den grovt. Blanda med saltet i en sil och låt stå. krama ut vattnet då och då. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisarna om de är stora. Ringla över lite olja och krydda med salt. Rosta i ugnen tills de är gyllene och mjuka, ca 20 minuter. Blanda gurkrivet med övriga ingredienser till tsatsikin. Skär halloumi, zucchini och aubergine i skivor. Dela citronen. Grilla dem i en grillpanna eller lägg dem på en grill så att de får fina grillränder. Droppa över olivolja och krydda med salt efter grillningen. Skär tomaterna i skivor. Hacka dillen. Servera de grillade grönsakerna med tsatsiki och rostad potatis. Strö över den hackade dillen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.