Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
500 g svagdricka 700 g vetemjöl 200 g finmalt rågmjöl 150 g mörk sirap 100 g vört, flytande 40 g smör 30 g jäst 20 g salt 5 g malen kardemumma 5 g malen nejlika 5 g malen kanel 5 g malen pomerans 5 g malen ingefära
Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Jag har det stora nöjet att via mitt jobb träffa en kock/konditor som är mycket duktig. Häromdagen började vi prata brödbakning när vi fikade tillsammans och det var intressant
Glöm det där med att köpa pepparkaksdeg. Att göra egen deg till pepparkakorna är enklare än du tror. Allt rörs i ihop i samma gryta på spisen och sedan får degen stelna i kylen
Man ger och man får. Jag har ett cyniskt sätt att se på kärleken. Jag hyllar den, men menar att det i slutändan handlar om att tillfredsställa sig själv, om det egna självförverkligandet
Det finns gott om Karl Johan svamp nu och den är så läcker. Som förrätt eller tillbehör till en måltid är Karl Johan svamp med vitlöksolja och parmesan väldigt gott
Jan Hedh har skrivit boken "Bröd" som inspirerat mig att börja baka riktigt goda bröd. Glöm bröd med 50 g jäst och 5 dl degspad som ska jäsa en halvtimme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.