Crille Dessert

Crille Dessert

  • 22 Recept
Klassisk gino med vit choklad

Klassisk gino med vit choklad

2 bananer. 2 kiwifrukter. 16 jordgubbar. 200 g vit choklad. god vaniljglass till servering. Gino2 bananer 2 kiwifrukter 16 jordgubbar 200 g vit choklad god vaniljglass till servering
Gino

Gino

Ingredienser Portioner. 4 2 bananer 2 kiwi 12 jordgubbar 100 g vit choklad gärna citronmeliss Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan
Vit chokladpanacotta

Vit chokladpanacotta

Pannacotta1. Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull, koka upp allt och häll det över den hackade chokladen
Crème brulée med kaffedoft

Crème brulée med kaffedoft

1. Koka upp mjölk, grädde, kaffebönor och vaniljstång. 2. Vispa ihop gulor och socker. Häll hälften av mjölken över gulorna under vispning, vispa och häll över allt i kastrullen
Dagens recept: Chokladtårta med bananer

Dagens recept: Chokladtårta med bananer

DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta
Morbergs lingonparfait

Morbergs lingonparfait

Hasslows bjöd på en ljuvlig dessert nämligen Morbergs lingonparfait. Den serverades med punchgrädde och hemmagjorda maränger
Crème brulée

Crème brulée

1. Dela vaniljstången på mitten. 2. Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält

Plättar med punschparfait

Parfait. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker tjockt och pösigt i en annan skål. Blanda ner punschen i äggsmeten och vispa
Punschparfait

Punschparfait

Häll punschen i en kastrull och hetta upp några minuter tills alkoholen har dunstat. Ställ sedan att svalna
Chokladmousse med muscovadosocker

Chokladmousse med muscovadosocker

Smält chokladen tillsammans med grädden. Låt svalna. Vispa äggvitor till ett fast skum och vispa sedan i muscovadosocker
Chokladfondant med kola, ananas och limesallad

Chokladfondant med kola, ananas och limesallad

Den här superenkla desserten bjöd jag på Nyår. En dessert jag kommer att göra flera gånger igen. Perfekt att förbereda och bara baka av, lägga upp, piffa till och servera

Rumtopf enligt Johan Sörberg

Bär och frukt skall vara mogna. Rensa jordgubbarna och varva i en skål med socker så de täcks. Plasta och ställ i kyl under natten
Romtopf - frukt i rom

Romtopf - frukt i rom

Det är inte första gången de bjuder på denna dessert och nu äntligen är det dags att göra denna läckra och smaskiga romtopf hemma hos Sandbergs
Nyår - Tiramisu med mintchoklad och hallon

Nyår - Tiramisu med mintchoklad och hallon

Då har vi kommit fram till dessertén som givet blir en Italiensk Tiramisu i portionsformar. Dom vita formarna i bild är lagom i storlek efter att ha ätit hela nyårsmeny - de blå kanske egentligen om man bara vill ha det som en dessert efter en vanlig varmrätt
Härlig pannacotta med vit choklad

Härlig pannacotta med vit choklad

Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker, låt gelatinet svälla i vattnet i 5–8 minuter
Tiramisu

Tiramisu

Dela kexen i mindre bitar och lägg dem i 4 portionsglas. Blanda samman kaffet med konjaken och häll det över kexen
Lingonparfait

Lingonparfait

Idag bestämde vi oss för att åka tunnelbana in till stan för att träffa Linda. Tanken på att åka bilen in och krångla med barnvagn som ska i och ur bilen, samt att hitta parkering lockade inte så då fick det bli tunnelbanan