Gör själv eller köp marsanpulver och blanda med mjölk. Häll grädde, äggulor, socker, potatismjöl i en tjockbottnad kastrull, rör om och blanda i vaniljpulvret eller dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen samt lägg i vaniljstången
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
Doppa sen varje kaka i den vitachokladen (jag rullade runt dom i chokladenmed hjälp av en gaffel och en sked), dra av överflödig choklad under ifrån (enklast om man har kakan på en gaffel och drar gaffeln mot kanten av skålen)
Vitchokladganache150 g vitchoklad 0,5 vaniljstång, märgen 7,5 g honung 150 g vispgrädde (40%) [1,5 dl]. 1Botten2 äggulor 18 g strösocker [1,3 msk] 2 äggvitor 30 g strösocker [2,25 msk] 0,5 vaniljstång, märgen ca 1 krm salt 30 g vetemjöl [0,5 dl] 25 g majsstärkelse [0,55 dl] 2 g bakpulver [0,4 tsk] ca 1 krm salt 25 g vispgrädde, 40% [0,25 dl] florsocker. 1Färskostfyllning chokladganache 225 g färskost [2,25 dl]
Börja med att göra lemoncurden. Toppa med det och pudra sist över lite florsocker. Smält smöret i en kastrull, lägg i hackade chokladen i för att smälta med
Toppa med färska bär och florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vitchoklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka i mitten av ugnen ca 10 minuter. 100 g vitchoklad. 200 g färska bär, t ex blåbär och hallon
pannacotta medvitchokladoch en massa härliga bär, kvällens efterrätt. min kära telefon (som fick sig ett bad förra fredagen) har inte varit sig lik och mitt under en jobbresa till Östersund med omnejd bestämde den sig för att sluta ta laddning och ingen dator hade jag med mig heller
Om man vill kan man bara toppa med vispgrädde och färska bär, men vaniljglass går också bra. Pavlova med marscapne, gräddde ochlemoncurd toppad med björnbär ochvitchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.