Sätt ugnen på 175º C. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Lägg alla ingredienser i matberedaren och arbeta på full effekt tills du får en smidig deg
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm (el. springform) med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser utom chokladknapparna till en slät smet
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk
1. Sätt ugnen på 175grader. 2. Smöra och bröa formen (26cm). 3. Smält smöret. 4. Vispa samman socker och ägg. 5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap till en luftig smet. 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i smeten
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsform. 2. Smält smöret och låt det svalna. 3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kokos och nötter och tillsätt det i äggsmeten
1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Smält smör och blanda med mjölk. 3. Vispa ägg och strösocker poröst. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och kardemumma
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret och ställ det svalt. 3. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. 4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ned dem i smeten
Det finns en del smaker som passar så bra tillsammans, lime och lakrits till exempel. Så en dag som denna då det snöar och regnar om vart annat så passar jag på att baka denna kaka som är enkel och smakar så gott, för att liva upp livet lite