ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Skär varje längd i bitar så att de tillsamman stämmer överens med det antal receptet avser. Om vaniljkrämen är kall, smält gelatinet och rör ner det när det svalnat av
Noblesse/färska hallon eller nåt liknande. Förberedde en vecka innan och förvarade i frysen. En gudomlig glasstårta som jag själv blivit bjuden på vid en jobbtillställning
Blanda kokos och kakao. Bred på smeten och strö lite strössel ovanpå. Ställ kallt och låt stelna. Skär upp i bitar och doppa snittytorna i resten av strösslet
Semlor är egentligen en genialisk idé när jag tänker efter, gröpa ur inkråmet och fylla med en saftig smakrik fyllning, då finns det ju ett sätt att använda gamla torra bullar eller bullar som råkade gräddas för länge utan att de känns torra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.