) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vitchoklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
450 g frysta blåbär 2 msk potatismjöl 2 msk strösocker 100 g hackad vitchoklad Smuldeg 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 150 g smör i tärningar 2 msk strösocker 0,5 tsk salt Servering. - Läs hela inlägget här 450 g frysta blåbär. 100 g hackad vitchoklad
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn ochblåbärochmed en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitamineroch mineraler
Har fått förfrågningar om att dela med mig av mitt alldeles egna recept till att göra saffransbullar eller helt vanliga lussekatter (ta då bort fyllningen)
Den vitachokladenoch saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på. Fördela saften över bären. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme
RULLTÅRTA MEDBÄR,LEMONCURDOCHVITCHOKLAD. Den sprack lite när den rullades ihop men det räddade hon snyggt med att dekorera över med florsocker, jordgubbar och lite choklad
Toppa med färska bäroch florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vitchoklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka i mitten av ugnen ca 10 minuter. 1/2 sats pizzadeg, receptet hittar du här i receptbanken. 100 g vitchoklad. 200 g färska bär, t ex blåbäroch hallon
Det receptet delar jag med mig av imorgon, idag får ni hålla tillgodo med något helt annat. pannacotta medvitchokladoch en massa härliga bär, kvällens efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.