1 frysta
bär, t ex hallon, björnbär, körsbär, vinbär
1 rött
äpple, tärnat
1
vaniljsocker
1 ljus
sirap
1 vit
choklad, hackad
1 kardemumma,
nymortlad
1
strösocker
1
kanel
1 röd
karamellfärg
1 ekologiska
rosenblad1. Mixa ihop samtliga ingredienser till degen i en matberedare med kniv. Det ska bli som en pajdeg. Knåda ihop och låt vila i plastpåse i kylen 30 minuter.2. Blanda kanel, socker och en droppe röd karamellfärg till toppingen (jag gör detta redan nu, så att det hinner torka medan jag bakar).3. Lägg ingredienserna till fyllningen i en pajform och rör om.4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, eller 200 grader vanlig ugn.5. Ta fram degen, låt den bli något varmare och kavla ut den till 2–3 mm tjocklek.6. Mjöla bakbordet. Stansa ut degen med hjärtformar, eller skär ut hjärtan med kniv. Knåda ihop resterande deg och kavla på nytt.7. Fördela dina hjärtan omlott ovanpå fyllningen (ta hjälp av en degskrapa eller stekspade/palett i metall).8. Grädda i nedre delen av ugnen tills ytan är vackert gyllene, ca 20 minuter.9. Strö på kanelsocker direkt du tagit ut pajen.10. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn ochblåbärochmed en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitamineroch mineraler
RULLTÅRTA MEDBÄR,LEMONCURDOCHVITCHOKLAD. Den sprack lite när den rullades ihop men det räddade hon snyggt med att dekorera över med florsocker, jordgubbar och lite choklad
Toppa med färska bäroch florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vitchoklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka i mitten av ugnen ca 10 minuter. 100 g vitchoklad. 200 g färska bär, t ex blåbäroch hallon
Rör till sist ner den hackade vitachokladenochvinbären som blandats med resten av strösockret. Det är ju i allra högsta grad semestertider och jag har ägnat en hel del tid på södra Sveriges skateboardparker tillsammans med maken och två pigga söner = omöjligt att baka vilket i sin tur resulterat i avancerad bakabstinens
Den går att göra utan bär i och bara toppa med frukt om man vill det. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Blanda riven vitchokladoch kardemumma med kesellan. ) Det smidiga med den här efterrätten är att man kan lägga ihop den och ställa kallt för att sedan gratinera den precis innan den ska serveras
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.