Kärlekspaj med röda bär och vit choklad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl
  • 1 potatismjöl
  • 1 florsocker
  • 1 salt
  • 1 smör, i tärningar
  • 1 äggula
  • 1 frysta bär, t ex hallon, björnbär, körsbär, vinbär
  • 1 rött äpple, tärnat
  • 1 vaniljsocker
  • 1 ljus sirap
  • 1 vit choklad, hackad
  • 1 kardemumma, nymortlad
  • 1 strösocker
  • 1 kanel
  • 1 röd karamellfärg
  • 1 ekologiska rosenblad1. Mixa ihop samtliga ingredienser till degen i en matberedare med kniv. Det ska bli som en pajdeg. Knåda ihop och låt vila i plastpåse i kylen 30 minuter.2. Blanda kanel, socker och en droppe röd karamellfärg till toppingen (jag gör detta redan nu, så att det hinner torka medan jag bakar).3. Lägg ingredienserna till fyllningen i en pajform och rör om.4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, eller 200 grader vanlig ugn.5. Ta fram degen, låt den bli något varmare och kavla ut den till 2–3 mm tjocklek.6. Mjöla bakbordet. Stansa ut degen med hjärtformar, eller skär ut hjärtan med kniv. Knåda ihop resterande deg och kavla på nytt.7. Fördela dina hjärtan omlott ovanpå fyllningen (ta hjälp av en degskrapa eller stekspade/palett i metall).8. Grädda i nedre delen av ugnen tills ytan är vackert gyllene, ca 20 minuter.9. Strö på kanelsocker direkt du tagit ut pajen.10. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.