4 Rostadpotatis 1 kg små fasta potatisar 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 4 vitlöksklyftor Bakad fetaost 4 stora ark aluminiumfolie 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 citron 4 pkt fetaost (à 150 g) 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 tsk chiliflakes svartpeppar Sallad 100 g blandad sallad 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 2 msk vitvins-, sherry- eller äppelcidervinäger salt peppar Lägg till i inköpslistan
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig. Lägg upp på tallrikar och fördela smulad fetaost över hela härligheten
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Servera den rostadesötpotatisenmed den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostadesötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här. Koka och rör om 2-3 minuter eller tills potatisen är lite bryntLägg över på en braspanna. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills potatisen är gyllene. Grädda 5-8 minuter till eller tills potatisen är mjuka. 900g små potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.