Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn
Servera med gräddsås, kokt potatis och pressgurka. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan
6 potatisar. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter
Skölj och putsa potatisen eller skala den om den har fult skal. Lägg potatisen i en långpanna. Blanda potatis, morot, vitlök och lök med olja, honung, timjan, salt och svartpeppar i långpannan
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 4 st potatis. 14 st potatis 2 st morötter 2 st palsternackor 0. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta
Melting potatoes – Saftig ugnsrostadpotatis med timjan, citron och vitlök. Efter kraschad potatis är melting potoatoes det som kommer stort, om du frågar mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.