225 grader
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform, häll på 1 dl olivolja och lägg sedan den kokta potatisen och rulla runt dem så de får olja på sig runt om.
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Våldsamt gott alltså - kraschadepotatisaroch mosade tomater. För att det inte skulle bli för torrt så bakade jag ett gäng körsbärstomater i ugnen samtidigt som potatisen - ungefär tio minuter på slutet
Kraschadpotatis är urläckert och ett av mina absoluta favorittillbehör vid maten. Jag testade att ha lite saffran i vitlökssmöret och penslade potatisarna gyllene
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Smakerna tilltalade mig och jag uttryckte lite tyst för mig själv -”det här är bra skit”. -Det var väl på tiden kan man tycka muttrade jag för mig själv som någon bitter gammal gubbe som inte kan låta folk leva över normen
Ett tips är att servera aioli till - mumma. Snåla inte med varken olivoljan eller saltet och låt dem rostas ordentligt, då smakar både potatisenoch betorna som bäst
Mycket gott blev det och jag har hittat ett måste-tillbehör som inte syns på bilden. Vi åt även kraschadepotatisar till och en palsternackspuré, håriga kuvert och brysselkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.