1500 g morötter. 1potatismos. 1en god salladRiv halloumi och morötter grovt. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Lägg kycklingen, potatisen, zucchini och moroten i en stekpanna. 150gr strimlad kyckling100gr 2 medel stora klyftad potatis (tunnare klyftor betyder mindre tillagnings tid)50gr klyftad zucchini50gr klyftad morot
Lägg potatis och morötter i en kastrull med lättsaltat kokande vatten. Lägg palsternacka och morötterna i en oljad ugnsform tillsammans med vitlöken och rosmarin
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här. Koka och rör om 2-3 minuter eller tills potatisen är lite bryntLägg över på en braspanna. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills potatisen är gyllene. Grädda 5-8 minuter till eller tills potatisen är mjuka. 900g små potatis
stat_gif += "&x_ads_imp_theme=" + wpcom_adclk_theme. Bryt över brieost, klicka ut morotskrämen, ringla över olivolja och toppa med salt, peppar, rostade pinjenötter samt färsk timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.