Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålenochtomaternamed aluminiumfolie
Dela tomaterna i halvor och klyfta fänkålen i tunna skivor och lägg detta runt fisken. Min första tanke var att göra en fiskgryta så jag hade även köpt hem fänkål, citron och räkor
Smält smöret och blanda det med honung och soja. Extra gott blir det med majskyckling (för övrigt min favoritkyckling för tillfället), fast då blir det å andra sidan inte fullt så billigt
Fiskpanna medfänkålochtomat. Riv skalet från halva apelsinen och pressa ur saften ur hela apelsinen och vänd ner i grytan tillsammans med creme fraichen
Ingredienser Kycklinggryta medfänkåloch soltorkade tomater För 4 personer Tillagningstid. 50 minuter 600 g kycklinglårfile med skinn* 2 msk Italiensk krydda med salt** 1 st gul lök 1 st fänkål á 200 g 30 g soltorkade tomater 3 st vitlöksklyftor 1 tsk finhackad röd chili 3 dl kokosmjölk 2 dl buljong*** 2 msk tapiokamjöl 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 dl hackad basilika 0,5 dl hackad persilja 65 g babyspenat Ghee att steka i *Du kan givetvis använda vanlig kycklingfilé om du önskar **Eller annan likvärdig örtig krydda som passar till kyckling *** Vi använde Real broth från Nyttoteket, 2 dl vatten 2 msk buljongpulver
Provlaga gärna min rätt, sardellsmörbakad torsk medfänkål, tomateroch svarta oliver. Och drick gärna Bicicleta Gewürztraminer till rätten, ett vin med en doft av färska frukter, rosenblad, kryddor och litchifrukt ochmed en uttrycksfull smak med ton av stenfrukter
pastasvarta oliverkikärtor, en liten burksoltorkade tomater,finstrimlade, en halv burk,fänkål,finstrimlad, (ca en halv till 2 pers)(valfri)salladsdressing
Mortla fänkålsfrönoch blanda och blanda med salt. Servera med ett gott bröd. Använder du burktomater så kommer du få en mer simmig tomatoch bönblandning
Marinera fänkålen i olivolja, salt & peppar och sprid ut den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda i smör, äggulor och till sist mjöl lite taget tills degen är fast och inte klibbar längre (det är enklast att blanda med händerna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.