Gräddleverpastej med morotsmarmelad
Scan
Scan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt Scan Deli gräddleverpastej400 g morötter, skalade & grovrivna125 g torkade aprikoser, strimlade1 st apelsin1 st citron7,5 dl vatten2 st stjärnanis1 st kanelstång5 dl syltsocker20 st baguettskivor, rostadeMarmeladen är rejält tilltagen i detta recept, när man gör marmelad kan man lika gärna göra lite extra och ha på frukostmackan. Vill du bara göra marmelad till 20 st pintxos kan du halvera mängderna i receptet. Lägg rivna morötter och aprikoser i en kastrull. Skala och mixa citrusfrukterna, slå över morötter och aprikoser, lägg i stjärnanis, kanel och till sist vattnet. Koka upp och sjud på svag värme utan lock i ca 10 minuter. Tillsätt socker och sjud ytterligare 20-30 minuter. Låt svalna. Bred pastej på de rostade brödskivorna och toppa med marmelad. Förvara överbliven marmelad kallt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.