1 pkt
Scan Deli gräddleverpastej400 g morötter, skalade & grovrivna125 g torkade aprikoser, strimlade1 st apelsin1 st citron7,5 dl vatten2 st stjärnanis1 st kanelstång5 dl syltsocker20 st baguettskivor, rostadeMarmeladen är rejält tilltagen i detta recept, när man gör marmelad kan man lika gärna göra lite extra och ha på frukostmackan. Vill du bara göra marmelad till 20 st pintxos kan du halvera mängderna i receptet. Lägg rivna morötter och aprikoser i en kastrull. Skala och mixa citrusfrukterna, slå över morötter och aprikoser, lägg i stjärnanis, kanel och till sist vattnet. Koka upp och sjud på svag värme utan lock i ca 10 minuter. Tillsätt socker och sjud ytterligare 20-30 minuter. Låt svalna. Bred pastej på de rostade brödskivorna och toppa med marmelad. Förvara överbliven marmelad kallt.
Där hade de med det här magnifikt goda och superenkla receptet på morotsmarmelad. Hösten smyger sig på och med den följer osökt en längtan att boa, mysa, sylta, safta och göra långkok
Frisk morotsmarmeladmed kanel (en burk). Det är en frisk, men ändå söt, marmelad med morötter och kanel – en jättegod kombination som fungerar fint till såväl en ostbricka som till frukostmackan
Förvara burkarna medmorotsmarmeladen i kylskåp. Lägg i kastrullen med morötterna. Jag ville göra marmelad och jag ville testa något nytt, så det blev morotsmarmelad
Här kommer ett recept på morotsmarmelad som jag smaksatt med clementin och vanilj. Passar nu till jul tillsammans med pepparkakor och ädelost eller bara på en god ost
Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Pensla en bunke med lite olja, det är då lättare att hälla ut degen i långpannan. Tillsätt olja, salt, solrosfrön, morotsmarmelad och de finrivna morötterna
Ställ fatet i kylskåpetnågon minut, ta ut det och dra med skeden rakt igenom den lilla klicken. Lägg bären i en bunke och mixa dem • Passera sedanmassan genom en sil och släng bort skal och kärnor • Läggde rivna morötterna i en kastrull tillsammans med havtornssaften,citronsaft- och skal samt sockret • Koka upp och låtkoka sakta i cirka 40 minuter • Gör marmeladprov (se nedan)• Tillsätt stött kardemumma och fyll upp på varma, steriliseradeburkar • Förvara svalt
Strimla skalet tunt, undvik att få med det vita genom att först skrapa bort det. Vad gäller marmelad tillhör apelsin- och morotsmarmelad en utav mina favoriter, åtminstone av de jag köpt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.