Till middag idag lagade jag en fiskgrytamed hjälp av det som fanns i kylen och frysen. Resultatet blev riktigt gott och grytan serverade jag med stekt blomkålsris
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålenochtomaternamed aluminiumfolie
Klyfta tomaternaoch lägg i dem. Halvtina fisken och skär i bitar. Salta, peppra och häll över grädden. Låt koka på svag värme under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 min. 2 tomater
Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla purjolöken ochfänkålen. Koka upp grädde och vatten. Servera grytan med potatis eller ris och gärna en sallad
Så idag ska ni få receptet på den smarriga fiskgrytan som fanns med i kassen. Jag har ibland svårt för fisk och älskar att testa nya rätter med just fisk, då det är just fisk jag har svårt att få till i köket, eller att jag inte vet VAD jag ska göra med fisken
Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffran ochtomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.