Ingredienser Kycklinggryta med fänkål och soltorkade tomater För 4 personer Tillagningstid: 50 minuter 600 g kycklinglårfile med skinn* 2 msk Italiensk krydda med salt** 1 st gul lök 1 st fänkål á 200 g 30 g soltorkade tomater 3 st vitlöksklyftor 1 tsk finhackad röd chili 3 dl kokosmjölk 2 dl buljong*** 2 msk tapiokamjöl 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 dl hackad basilika 0,5 dl hackad persilja 65 g babyspenat Ghee att steka i *Du kan givetvis använda vanlig kycklingfilé om du önskar **Eller annan likvärdig örtig krydda som passar till kyckling *** Vi använde Real broth från Nyttoteket, 2 dl vatten 2 msk buljongpulver. Men du kan här använda annan buljong om du önskar så som kycklingbuljong eller grönsaksbuljong Husgeråd Kniv Stekpanna Skalkniv Stekgryta Vitlökspress Visp
Det är något speciellt med kombinationen av fetaost ochsoltorkadetomater som gifter sig så bra. Det här receptet är bara på ett ungefär, precis som med alla recept jag lägger upp här i bloggen så går det jättebra att justera ingredienserna utifrån det som finns hemma och vad ni gillar
Denna kycklinggrytan blev verkligen så god. Jag har gjort ett liknande recept med kyckling ochsoltorkadetomater (som jag har hittat på Matplatsen en gång i tiden
När allt börjat få lite färg häller du på soja och övriga kryddorna du önskar ha med. Låt fräsa en kort stund varefter du lägger i strimlad eller tärnad kycklingfilé som får fräsa med
Låt kycklingen bli genomstekt och tillsätt sedan soltorkadetomateroch matlagningsgrädden. Ja och skulle det bli problem med svenskan så kan jag ju en del engelska också
Kycklinggrytamed parmesan, soltorkadetomater & färsk spenat. Mer kanske att det tar lite tid, med först degen, som ska vila och sedan "kavlas" ut och göras till tagliatelle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.