Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Surdegen gör att brödet får syra och en bra struktur samt hållbarhet
Lägg upp degen på mjölat bakbord och dela upp i två limpor eller fördela i två brödformar. Tillsätt alla övriga ingredienser och sist mjölet, spara 1 dl till utbaket. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i den nedre halvan av ugnen i ca 30 min
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Lös upp jästen i det ljumna vattnet och blanda ner vetemjöl, rågsikt, sirap och salt. Tillsätt hasselnötter och äppelbitar och kör ytterligare några sekunder
I stället för min äppelcidervinäger som är lite extra, kan du ta alldeles vanlig äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger, och har du inte gröna russin i gömmorna så går det alldeles utmärkt med vanliga
I går hade jag en ledig förmiddag, och bestämde mig för att baka bröd. Jag har ganska dåligt tålamod, och tycker det är tråkigt att låta deg jäsa en viss tid för att sedan bearbeta den och låta den jäsa igen
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.