Brödet går utmärkt att frysa in i mindre bitar. Blanda sedan i rivet äpple, youghurt och honung. Rör om väl och klicka ut i två bakpappersklädda avlånga formar
Inlägget Glutenfritt brödmed tranbär ochrussin dök först upp på Ät bra, må bra. Finns det något bättre än en skiva nybakt brödmed ost och smör och en varm kopp te, när regnet öser ner utanför
För över bakplåtspappret med det färdigjästa brödet till den varma plåten i ugnen. Härligt krispigt på ytan och saftigt inne… Perfekt frukost för oss i sjukstugan och jag tror vi hittat ett nytt favoritbröd
Pensla brödenmed uppvispat ägg. Tillsätt russin, hasselnötter, olja, salt och rör ut med mjöl. Smula jäst i en bunke och rör ut jästen med spadet som du just värmt
Ett tips är att efter halva tiden täcka brödetmed bakplåtspapper så att det inte bränns. Brödet håller sig inte fräscht hur länge som helst, så om man vet redan innan att man inte kommer äta upp allt på runt en vecka så är det ett bra tips att skära upp en del och sätta in det i frysen
Blanda torrjäst med mjölet och arbeta in så mycket mjöl att degen släpper bunken. 4 dl vatten (37 grader)1 dl rågkross1 dl vetekross3 tsk salt3 tsk kummin (kan uteslutas)2 dl lingonsylt2 dl russin1 dl linfrön1 dl vete- eller kruskakli____________________________5 dl kokande vatten2 pkt torrjäst1,8 - 2 liter vetemjöl (gärna lantvete)Blanda alla ingredienserna ovanför strecket i en stor bunke. Slå det kokande vattnet över blandningen och låt det sedan svalna till lagom temperatur, ca 40 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord och forma 4 runda eller ovala limpor som läggs på en plåt. Grädda bröden ca 15 minuter, 225 - 250 grader, eller tills de fått en brun skorpa. 2 dl russin
När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikon ochrussin), frön (solros och pumpa) och nötter (hasselnötter)
Ett annat chutneyrecept medäpplen, mango och ingefära hittar du här. I stället för min äppelcidervinäger som är lite extra, kan du ta alldeles vanlig äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger, och har du inte gröna russin i gömmorna så går det alldeles utmärkt med vanliga
Stekta äpplenmed banan och kokos. Krydda med kanel. Blanda äpplenoch bananer i en skål. Stek stora tärningar av äpple i kokosolja tills de mjuknar lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.