I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskakamed mandelmassa ochäpplen. Den smakar mycket saffran och smälter nästan i munnen, inte i närheten av en torr saffranskaka
Saffranskakamedrussinoch punsch. Punschen kom fram lite och blev god tillsammans med saffranet. Smält smöret försiktigt i en liten kastrull tillsammans med saffran
I stället för min äppelcidervinäger som är lite extra, kan du ta alldeles vanlig äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger, och har du inte gröna russin i gömmorna så går det alldeles utmärkt med vanliga
det blåser och pissregnar ute, sommarsolen har sedan länge gått i ide, du kryper upp i soffan med filtar och kuddar, tänder värmeljus och en mysfaktor börjar infinna sig
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.