Skållat rågbröd med äpple och russin
Drömkaka
Drömkaka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g vatten
  • 75 grader
  • 90 g grovt rågmjöl
  • 350 g skållning
  • 250 g klippt rågskållning
  • 300 g vatten 25 grader 40 g jäst
  • 15 g salt
  • 15 g olivolja
  • 630 g manitoba cream
  • 200 g rågmjöl
  • 1 grovt rivet äpple
  • 1 dl russin
  • Smula ner jästen i bunken & lös i vattnet, tillsätt skållningen.
  • Tillsätt mjölet & kör på låg hastighet 5 min, under tiden tillsätt oljan.
  • Tillsätt salt & kör ytterligare 5 min, under tiden tillsätt äpple & russin, degen kommer att vara något kladdig.
  • Lägg i lätt oljad bunke& låt jäsa 55 min Tryck ur luften ur degen & låt jäsa 25 min till.
  • Forma till 3 runda bröd, mjöla t ex brödkorgar. Jäs 40 min Grädda ca 40 min eller till 98 grader innertemperatur.
  • Tag ur & låt svalna på plåt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.