600 g
urkärnade och eventuellt skalade äpplen - gärna olika sorter
400 g
zucchini - även krokiga går bra, det är ingen skönhetstävling eller EU-koll
145 g
gul lök - 2 medelstora eller 3 små 2 stora vitlöksklyftor
1 dl
ljust rårörssocker - 60 g 2 msk Cane Syrup eller dadelsirap - ca 40 g 1 msk vaniljsocker i bas av rörsocker - 10 g 1 dl gröna russin - 50 g 1 dl mörka russin - 70 g - vägde tydligen mer än sina ljusare släktingar
2 msk
Kunglig Salladskrydda
½ tsk
salt
1 1/4 dl
äppelcidervinäger - ca 120 g - min var som synes en lyxvariant, men vanlig går bra
Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Rör om då och då. 2 hackade gula lökar. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Skala och hacka löken. Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor
- serveras med fördel. Smaka av med salt. 75 gr gula russin. Tärna päronen och fräs dem i smöret ca 2 min. Koka tills chutneyn tjocknar, ca 45 min. 75 gr gula russin
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Skala och hacka lökochvitlök, och fräs den glansig i olivolja. Vanligtvis har man vit sås smaksatt med ost i moussaka, men eftersom jag skulle göra en glutenfri variant blev det bara yoghurt med två sorters smulad och riven getost i
Skala o skär löken i halvmånar, skala o skär äpplet i småbitar och skär paprikan i bitar. För mer sötma ta mer mango chutney, för mer styrka ta mer sambal oelek
4 900 g färsk potatis 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl äppelcider 4 kycklingfiléer 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar majsstärkelse (Maizena) 1 rött äpple 1 rödlök 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.