Rabarberpaj
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram strimlad rabarber
  • 11 dl socker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1 Smuldeg: 2 dl vetemjöl
  • 11 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 14 tsk socker
  • 1125 g smör eller margarinSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Skala grov rabarber med en potatisskalare. Mjäll, späd och fin rabarber behövs ej skalas. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin. Förslag är en rund pajform på 26 cm diameter men större eller mindre funkar också. Lägg i och sprid ut rabarberbitarna i formen. Blanda socker och vaniljsocker. Strö över rabarbern. SMULDEG: Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl eller havregryn, socker och smör eller margarin i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman blandningen till en grynig massa - en smuldeg. Täck rabarbern med smuldegen i ett jämnt lager. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-25 minuter. Servera pajen med kall vaniljsås, vaniljglass eller det du önskar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.