1125 g
smör eller margarinSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Skala grov rabarber med en potatisskalare. Mjäll, späd och fin rabarber behövs ej skalas. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin. Förslag är en rund pajform på 26 cm diameter men större eller mindre funkar också. Lägg i och sprid ut rabarberbitarna i formen. Blanda socker och vaniljsocker. Strö över rabarbern. SMULDEG: Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl eller havregryn, socker och smör eller margarin i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman blandningen till en grynig massa - en smuldeg. Täck rabarbern med smuldegen i ett jämnt lager. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-25 minuter. Servera pajen med kall vaniljsås, vaniljglass eller det du önskar.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Knäckig rabarberpaj6-8 portioner500 g rabarber150 g smör1/2 dl sirap1 dl grädde2 dl mjöl2,5 dl havregryn1 tsk bakpulver2 dl sockerSätt ugnen på 175 grader
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb. Socker, smör, sirap och grädde…i en sagolik symfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.