11 dl
havregrynSätt ugnen på 175 grader. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern. Smörj en pajform med lite smör. Bred ut rabarbern i botten på formen. Strö över 0,5 dl socker. Blanda ihop smuldegen i en bunke: Tärna smöret och lägg i bunken. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokos och havregryn. Strö och fördela smuldegen över rabarbern. Grädda rabarberpajen i 35 minuter i mitten av ugnen.
Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är ljumna
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper. Första gången jag åt denna så var det på ett kyrkkaffe. Måste säga att den var den godaste kakan jag fått på ett kyrkkaffe
Kommentarer
larselbe
Bör nog ha med lite potatismjöl för att pajen inte skall flyta bort.
Logga in eller Registrera för att kommentera.