Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röra ihop och fylla med ett paket frysta blåbär. Smörj och bröa (här använde jag kokos) en rund ugnsform och fördela smeten där i
Nagga med en gaffel. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 1Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde
Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt. 1Dekorera med florsocker. 1Skär rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. 1Pudra över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås
Täck botten med plommonhalvor, lägg dem med snittytan ner. Servera ljummen med grädde. 1lätt vispad gräddeSmöra en stor pajform med löstagbar botten, ca 26-27 cm i diameter. Nagga den med en gaffel och ställ den i kyl 1/2 timme. 1Riv mandelmassan och rör samman den med citronskal, smör och äggvita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.