Efterrätter

Efterrätter

Smulpaj i portionsformar

Smulpaj i portionsformar

6 dl bär som blåbär, hallon, krusbär eller björnbär (färska eller frysta) alternativt strimlad rabarber eller skivade äpplen
Enkel rabarberkompott

Enkel rabarberkompott

4 st stjälkar rabarber à ca 50-60 g st. 12 tsk socker. 10. 5 dl vatten (addera ev lite mer). 5 krm kardemummaSkär rabarbern i bitar, och ansa ev om rabarbern är lite “träig”
Chokladsås

Chokladsås

Ingredienser Portioner. 4 1 msk smör 1 1/2 msk kakao 1 msk sirap 3 msk socker 1 dl grädde Lägg till i inköpslistan
Leilas rabarberbullar

Leilas rabarberbullar

Vetedeg1 msk kardemummakärnor 3 dl mjölk 50 g jäst 1,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 150 g smör, mjukt 1 ägg (ekologiskt) 11-12 dl vetemjöl special
Maränggrottor med jordgubbar

Maränggrottor med jordgubbar

3 st äggvitor. 2. 25 dl strösocker. 1 tsk bakpulver. 3 dl vispgrädde. 500 g jordgubbar. 1 st passionsfrukt. 3 st äggvitor 2
Mjölkfri Jordgubbsglass, utan tillsatt socker

Mjölkfri Jordgubbsglass, utan tillsatt socker

Detta är lite ”fuskvariant” av glass, helt mjölk- och sockerfri dessutom. Om man inte har en glassmaskin hemma och vill göra något snabbt av sina mogna bananer så är detta ett perfekt recept
Himmelsk Hallonglass (mjölk & sockerfri)

Himmelsk Hallonglass (mjölk & sockerfri)

Jag älskar bär och särskilt hallon. Bland de lyckligaste stunderna i livet är när jag står vid en hallonbuske och plockar och äter hallonen direkt från busken… total njutning
Marängtårta med rabarbergrädde

Marängtårta med rabarbergrädde

En farligt god tårta med gudomlig rabarbergrädde. En seg och härlig marängtårta slår aldrig fel och så är den så lätt att göra också
Rulltårta med inbyggd rabarber - Sara Bäckmo

Rulltårta med inbyggd rabarber - Sara Bäckmo

Ingredienser3 ägg1,5 deciliter socker1,5 deciliter vetemjöl1,5 tesked bakpulver2 matskedar kokande vatten3-4 deciliter rabarber i fina skivorextra socker och eventuellt kanel eller kardemumma att strö över rabarbern