Det blev inkokta päron medmandelkola, mandelflarn ochvaniljglass. Servera medvaniljglass. Igår hade vi gåfest i byn och vi fick äran att bjuda några trevliga grannar på dessert
Jag lyckades inte hitta så mycket information om juju mer än att den växer på stora buskar och härstammar från Kina, där den används flitigt i matlagningen
Rör sedan ner vetemjöl, lite i taget tills du får en deg som släpper från bunkens kanter. Startade morgonen med ett grymt gott nattjäst bröd medapelsinoch morot, lite julkänslan på brödet med tanke på apelsinen
Personligen älskar jag Weledas duschkräm och body-lotion med havtorn, och mina torra läppar smörjer jag in med ett läppcerat med havtorn frånMedevisalvan
Jag försöker variera bollarna med lite olika ingredienser, och den här gången fick det bli råa cacaonibs, som jag lade i blöt över natten tillsammans med chiafrön, solrosfrön, pumpafrön, mandel, och gojibär
När jag sedan såg detta recept från Tidningen Baka så kände jag att jag var tvungen att testa. Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsinoch saffran, och oj vad goda de blev
Servera apelsinerna i höga glas tillsammans med lagen och en kula vaniljglass. Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med vatten, socker och citronsaft och koka upp
Medapelsinbottnaroch dulce de leche. Fortsätt med ytterligare en fjärdedel och rör sedan ner resten. Rör försiktigt ner ungefär en fjärdedel av äggvitorna i smeten för att lätta upp smeten innan du fortsätter med resten av äggvitan – då stannar luften kvar i äggvitorna
Receptet kommer ursprungligen från den kanadensiska receptboken Ice cream bible. Att servera färska bär medvaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.