Gör ett lager till ovanpå och toppa sedan med skivad potatis och smör. Rödvinssås. oxfilé,. Klipp till ett ark bakplåtspapper och lägg ovanpå potatisen
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Tillagadeoxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Oxfilé. köttsaft, från oxfilén. Häll på cirka 2 dl vatten och låt köttet gå färdigt i ugnen på 150-160 grader tills innertemperaturen håller cirka 60 grader. 800 g oxfilé. 800 g oxfilé salt peppar. Sås köttsaft, från oxfilén 2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
Täck formen runt omkring med aluminiumfolie så det inte läcker vid tillagningen. Rödvinssås. Tillaga i ugnen på 200° tills potatisen är mjuk, ca 1 timme och 15 minuter. Lägg över i en ugnsform tillsammans med tomaterna och stek klart i ugn tills innertemperaturen är 60°, ca 30 minuter. 2 kg oxfilé. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås
Tillsätt vin och fond. Sila och häll tillbaka såsen i kastrullen. salt och peppar på svag värme ca 20 min tills allt är mjukt. Koka på hög värme så att vätskan kokar ner till 2 dl, 20–30 min. Tillsätt grädde och ketjap manis och låt koka ytterligare 15 min. till en innertemperatur på 58° för en rosa kärna, ca 30 min
Täck formen runt omkring med aluminiumfolie så det inte läcker vid tillagningen. Rödvinssås. Tillaga i ugnen på 200° tills potatisen är mjuk, ca 1 timme och 15 minuter. Lägg över i en ugnsform tillsammans med tomaterna och stek klart i ugn tills innertemperaturen är 60°, ca 30 minuter. 2 kg oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.