Bennys Kokbok

Bennys Kokbok

  • 39 Recept
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Biff Rydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig. Servera med en god senap, äggula och massor av persilja
Spätta i ugn med dillsås

Spätta i ugn med dillsås

Ingredienser Portioner. 4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Favorit i repris kommer här för er som råkat missa den. Uppskattas av alla här hemma. Fläskfilé, bacon, vitlöksost, grädde
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 150 grader). 2. Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Fyll buken med örterna, spara lite till garnering
Biffstek med lök

Biffstek med lök

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Lätt att göra och gott. 4 portioner4 skivor hängmörad utskuren biff, á180 g6-8 gula lökar100 g smör1 msk råsocker2 dl köttbuljongSalt och nymalen peppar1/2 dl hackad persilja till garneringSkala och skiva löken
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Skala och hacka löken fint och finhacka rödbetorna. Vill du undvika att skärbrädet färgas rött går det bra att lägga smörpapper mellan brädet och rödbetorna
Pastasallad med kronärtskockshjärtan

Pastasallad med kronärtskockshjärtan

Våra grannar Carin och Olof bjöd på middag. Bubbel med oliver, vattenmelon och ost. Sedan grillat. det var fläskfilé, olika korvar, ugnsrostade tomater och denna pastasallad
Köttfärspanna med potatis

Köttfärspanna med potatis

400 g köttfärs. 14 potatisar. 12 morötter. 11 purjolök. 11 stort äpple. 1smör. 11½ tsk salt. 11½ kryddmått svartpeppar
Parisare med stekt ägg

Parisare med stekt ägg

Ingredienser Portioner. 4 500 g nötfärs 1 ägg 1 dl hackade inlagda rödbetor 4 msk kapris 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 stora skivor formbröd 4 ägg smör till stekning Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Köttfärsomelett i långpanna

Köttfärsomelett i långpanna

Den här har jag bloggat om förut, men den förtjänar ännu ett inlägg, särskilt med tanke på att jag verkar fått ett gäng nya läsare
Kokospannacotta

Kokospannacotta

Koka upp kokosmjölk, grädde, socker och citronsaft i en kastrull. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem försiktigt i gräddblandningen
Rödvinssås till oxfilé

Rödvinssås till oxfilé

Ingredienser. 4 portioner. 3 dl gott rödvin. 3 dl god kalvfond (utspädd). 2 schalottenlökar, hackade lite grovt