Skär upp potatiskakan i rutor och servera tillsammans med fläskfilégrytan. Letar ni efter lite lyxigare vardagsmat men som ändå är väldigt enkel att göra
Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den. Sänk eventuellt värmen en aning och tillsätt därefter rejält med smör som du öser över köttet med hjälp av en sked
Så här gör du Börja medrödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Koka potatisen mjuk, krossa den och blanda med smör, mjölk och grädde medan potatisen är varm
Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Ställ köttet mitt i ugnen till innertemp 57° för blodigt 60° för medium. 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen
oxfilé,. Medan potatisen är i ugnen gör du rödvinssåsen. Börja med potatiskakan. Rödvinssås. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilémed lite gojs i. Men formella namnet är då Oxfile Wellington fylld med duxellemassaHittade ett recept på recept
Tillagade oxfilémed hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.