Oxfilé till fest
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 800 g oxfilé (putsad)
  • 11 msk smör
  • 11 msk olivolja
  • 1 Marinad 1: 2 msk ljus japansk sojasås
  • 11 msk hoisinsås
  • 11/2 tsk salt
  • 12 msk olja
  • 11 tsk socker
  • 1 Marinad 2: 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 11/2 dl vatten
  • 11 dl olivolja
  • 11 tsk salt
  • 11/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 11 pressad vitlöksklyfta
  • 12 msk ljus soja
  • 11 dl hackad bladpersiljaEn dag före festen blandar du ingredienserna till marinad 1. Lägg filén i dubbla plastpåsar eller en skål. Häll över marinaden. Blanda. Knyt påsarna eller täck över. Låt stå i kylen över natten. Några timmar innan festen förslagsvis på dagen sätter du ugnen på 150 grader. Ta ut oxfilén och häll av marinaden. Bryn filén hastigt runt om i en het stekpanna i någon msk smör eller olivolja. Lägg över på en ugnsplåt eller ugnsform. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ugnsstek tills innertemperaturen är 54°C, ca 30 minuter. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen och låt svalna någon halvtimme. Blanda samman marinad 2. En stund innan festen skär du filén i 0,5 cm tunna skivor. Lägg dem i en skål eller lägg upp på serveringsfat. Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering. Hit kan du förbereda oxfilén och ha i kylen. Dags att servera: ta fram köttet någon halvtimme innan gästerna kommit så att det blir rumsvarmt eller värm det på 75 grader i ugnen ca 10 minuter. Garnera med hackad persilja och servera oxfilén.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.