Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng
MatHem
MatHem
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st Schalottenlök
  • 0.5 msk Olivolja
  • 100 g Mat & Bak Smör
  • 0.5 st krukor Fransk dragon
  • 0.5 krm Salt Fint
  • 0.5 krm Svartpeppar Malen
  • 1 krm Vitlökspulver
  • 200 g Körsbärskvisttomater
  • 1 msk Olivolja
  • 0.5 tsk Flingsalt
  • 0.5 tsk Svartpeppar Malen
  • 1 st Rödlök
  • 1 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 25 g Mat & Bak Smör
  • 0.3 st krukor Timjan - färsk
  • 1 st Lagerblad
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 4 msk Kalvfond Buljong
  • 6 dl Alkoholfritt rödvin
  • 1 dl Vatten
  • 600 g Oxfilé Hel
  • 0.5 msk Salt Fint
  • 1 tsk Vitpeppar Malen
  • 2 msk Rapsolja
  • 25 g Mat & Bak Smör
  • 1 tsk Flingsalt
  • 0.5 tsk Svartpeppar Malen
  • 25 g Mat & Bak Smör
  • 2 st Gul lök
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Vitpeppar Malen
  • 1 kg Potatis Fast
  • 5 dl Vispgrädde
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 4 krm Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar Malen
  • 350 g Prästost
  • 25 g Mat & Bak Smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.