Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i en stekpanna med olja. Blanda mjöl och smöret i bitar till en smulig massa, gärna i en matberedare
Garnera med valnötter och persilja. Mixa ihop mjöl och smör till en smulig massa. Täck eventuellt med en bit alfolie mot slutet, så att den inte blir bränd
Förutom min Rödbetspaj bjöds det på rödbetspiroger, getostpaj, grönkålspaj, linssallad, quinoasallad, svampfrittata, potatis och fylld gratinerad svamp
Blanda sedan ihop med resten av ingredienserna och baka ihop till en deg. Hade chevréost kvar från när jag gjorde pizza så det fick åka ner i dagens paj och oj oj så gott det blev
-) Jag hade bestämt mig för att laga en chevrepaj men vill göra en ny variant och när jag var i affären och handlade, slog det mig att jag hade rödbetor kvar sedan jag gjorde min rustika kyckling med rotfrukter så vad passade bättre än alla laga en rödbetspaj
Kavla ut degen och klä en form, gärna en med avtagbar kant. Lägg ingredienserna i beredaren, kör ihop till en degklump, slå in i plast och lägg i kyl att vila
Krispigt, salt ochmed smak av både rosmarin och mandel. Den innehåller mycket ägg och keso vilket gör att den mättar bra utan att du känner dig trött och seg efteråt
Vispa samman ägg,mjölk och grädde och krydda med salt och svartpeppar. Toppa med resten av ädelosten. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg
Och kanske slänga med en extra rödbeta. Om jag gör den igen kommer jag nog öka mängden av själva röran ovanpå med kanske en halvsats, eftersom det är så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.