Nyponmarmelad med muscovadosocker. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter. Med vanilj. Det har jag inte men jag har en förstående man och kompanjon, duktiga kockar, en hel
Toppar man med feta ochhonung får man en trevlig brytning mellan sött och salt. Gräset är grönt, häcken börjar bli grön och nere vid staketet står Forsythian piggt gul
Skala rotfrukterna, dela dem i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form eller på en plåt. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en kastrull och koka till en simmig konsistens
Tillsätt pressad potatis, honung, salt, timjan, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Värm olja och mjölk till ca 37°. Arbeta degen smidig och jäs den i bunken i ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela den i ca 20 bitar. Rulla bitarna till runda bullar, som doppas i mjöl och läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter. 2 msk honung. 5 dl timjan
När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.