Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
Spread the filling on the cake evenly, and re-roll tightly. Stir in carrots. Bake for 9-11 minutes (mine took 10). 2 cups shredded carrots (about 2 medium carrots)
(Be careful not to over-process nuts as these releases too much of the oil. I love carrot cake and these raw carrot cake bliss balls are truly something special
Morotsfrallor med solrosfrön, 12 st50 g färsk jäst50 g smör5 dl vatten2 morötter (ca 130 g)1,5 dl solrosfrön1 msk saltca 15 dl vetemjöl(gärna Manitoba Cream som är väldigt proteinrikt och ger ett större och fluffigare bröd)1 ägg till pensling1. Morotsfrallor med solrosfrön, 12 st
Sticky buns. 12-20 st. 25 g jäst1 tsk socker½ dl fingervarmt vatten3 dl mjölk50 g smör½ tsk salt1½ dl socker10-12 dl vetemjölFyllning150 g mjukt smör3 dl farinsocker3 msk kanel(2-3 dl hackade pekan- eller valnötter)Cream cheese glasyr80 g cream cheese60 g mjukt smör2½ dl florsockerKnäckig underdel (valfritt)150 g smör 3 dl farinsockerev. hur många beror på hur stora bullar man vill ha Låt dem jäsa ca 30-40 min. Grädda i 250°C i 8-10 minuter. 12-20 st
Morotsfrallor med aprikoser och linfrö. Morotsfrallor med aprikoser och linfrö. 15 - 16 dl vetemjöl + lite mer till utbakningen. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 15 - 20 minuter. 15 - 16 dl vetemjöl + lite mer till utbakningen
20-24 stycken. Dela degen i 20-24 bitar och rulla till runda frallor. 20-24 stycken. Hade både keso och morötter som snart var på väg att passera utgångsdatum och vad passar då inte bättre än att baka lite bröd på det
Jag lovade ju er detta underbara recept på luftiga morotsfrallor. 8-10 dl vetemjöl. 8-10 dl vetemjöl. Jag tänkte att ni kanske ville bakade dessa till söndagsfrukosten så här kommer receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.