Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl kokta kikärter, 1pkt eller koka själv
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • olivolja, till formen
  • Fyllning
  • 400 g röd-, gul-, och polkabetor, blandade
  • 50 g grönkålsblad, skurna
  • 3 dl turkisk yogurt (10 %)
  • 3 ägg
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 dl lagrad ost, riven (t ex cheddar)
  • 2 tsk rosmarin färsk , finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 100 g fetaost
  • 1 rödlök, skalad och klyftad

Beskrivning

    Pajskal:
    Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl.
    Mixa till ett fint mjöl.
    Tillsätt kikärter, olja och salt.
    Mixa till en slät deg.
    Tryck ut degen i en smord form, cirka 24 cm i diameter.
    Se till att bottnen inte blir alltför tunn.
    Forma aluminiumfolie till ett band och fodra pajkanten på insidan så att degkanten hålls uppe.
    Kyl formen i cirka 30 minuter.
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
    Låt svalna något innan pajskalet fylls och gräddas.

    Fyllning:
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Lägg betorna på en plåt.
    Baka i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills de är mjuka (de kan bakas samtidigt med pajskalet).
    Låt svalna något och skala dem.
    Dela betorna på mitten.
    Höj värmen till 225 grader.
    Lägg hälften av betorna, löken och grönkålen i pajskalet.
    Vispa ihop yoghurt, ägg, honung, ost, rosmarin, salt och peppar i en bunke. Häll smeten i pajskalet.
    Lägg på resten av betorna, lök och stick ner några grönkålsblad.
    Smula över fetaosten.
    Grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter eller tills pajen fått fin färg.


    Källa Aftonbladet

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.