Rödbets- och fetaostpaj med herbes de provence
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 11/2 dl grahamsmjöl
  • 1100 g margarin eller smör
  • 12 msk kallt vatten
  • 11/2 dl pumpakärnor
  • 1600 g jämnstora rödbetor
  • 1300 g avrunnen marinerad tärnad fetaost (29 % fett)
  • 11 msk torkad herbes de Provence (finns av märket Santa Maria)
  • 13 ägg
  • 12 1/2 dl mjölk
  • 1 salt och pepparTvätta och lägg rödbetorna i en kastrull­ med lättsaltat vatten. Koka dem tills de är mjuka, det tar cirka 50 minuter. Häll bort vattnet och låt dem svalna något.
  • 1 Kör vetemjöl, grahamsmjöl, margarin eller smör i en matberedare.­ Tillsätt vatten och pumpakärnor och kör i ytterligare någon sekund. Mixa inte för länge, det blir godast om kärnorna är hyfsat hela.
  • 1 Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ugn, 200 grader i 10 minuter.
  • 1 Skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i pajskalet.­ Bred ut fetaost och strö på herbes de Provence. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Häll stanningen över pajen. Grädda i 200 grader i cirka 45 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.