Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Häll gelén över cheesecake ochdekoreramed jordgubbshalvor. Jag gjordedennamed färska jordgubbar men det passar bra med hallon, blåbär eller andra frukt eller bär, färska eller frysta
Min bakelse består av kokosmusslor, dulce de leche, röda vinbär och italiensk maräng. Spritsa eller klicka ut marängen överst och bränn av med en brännare
Vispa äggulorna med sötning och häll sedan försiktigt (i en tunn stråle) chokladsmeten i äggsmeten. Blanda grädde, mjölk ochvaniljstången + fröna i en kastrull
Det blev en krämig och god chokladefterrättmed smak av pepparkaka. Jag följde Åses recept som hon delatmed sig av några dagar innan men eftersom vi är en liten familj skulle jag halvera receptet
Skrapa ur vaniljstångenoch koka upp grädde, innanmäte samt vaniljstången. Nu är det ett tag sedan jag gjordedessa för tidningen Journal Chocolat ochdet är väl dags att de hamnar här på bloggen så att fler möjlighet att gotta sig med en "potsdecrème" såhär på höst-/vinterhalvåret
Blanda i den smälta chokladenochvaniljpulvret. I princip samma recpt som tårtan lite längre ned på bloggen, fast här gjorde jag en maräng som jag spritsade på ochbrändemed gasolbrännare
Delavaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg ner demmed stången i smörblandningen. Fyll formarna jämt, täck plåten med aluminiumfolie och lämna ett hörn öppet
För ovanpå denfärdiggräddade äppelpajen la vi ett marängtäcke som vi brände av med en brännare, har du ingen brännare går det bra att göra det på högsta temperaturen i ugnen med endast övervärmen på
Resultatet är en frusen cheesecake med citron, vaniljoch dulce de leche, supersmarrig är den. När jag tittar mig i spegeln ser jag en kvinna med spår av småbarnsårens trötthet, begynnande skrattrynkor och fler gråa hårstrå i håret än vad som egentligen borde vara där i min ålder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.