Servera med bröd. bröd. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja. Skala och riv moroten och lägg ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, buljongtärning och vatten
Fräs nötfärs och rödlök i matfett i en gryta tills färsen smular sig och får färg. 1 st rödlök. Tillsätt Salsa Mexicana, tacokrydda, vatten, tomatpuré, buljongtärning och låt soppan koka upp under omrörning
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull med olja. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt strimlad vitkål och tacokrydda och låt det fräsa samman
Skala och hacka löken, och fräs den tillsammans med färsen i en gryta med smör. Tillsätt tomater, majs, tacokrydda, vatten, fond och crème fraiche, och låt koka i 10 minuter
Linssoppa. Bullar. Blanda båda mjölsorterna och bakpulver i en skål. Rör i sirap, salt och yoghurt. Forma 6 bullar av degen och lägg dem i muffinsformar på en plåt
Smaka av med citron, salt och peppar och servera med yoghurt och gott bröd. 1 gul lök2 klyftor vitlök2 dl röda linser2 morötterCa 6 cocktailtomater4 msk tomatpuré1 tsk spiskummin1/2-1 tsk sambal oelek1 grönsaksbuljongtärning + 7 dl-1 l vattenpersiljacitronsalt och pepparGör såhär. Ha i buljong, röda linser, tomater, persilja och låt koka tills morötterna och linserna har fått rätt konsistens, ca 20-30 min. 2 dl röda linser
Garnera med hackad persilja och servera soppan med bröd. bröd. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Fräs sötpotatis, skivad purjolök, hackad ingefära i en kastrull med olja
Av tipset blir det en soppa med några av våra smakfavoriter, citron, vitlök och persilja, och röda linser - denna kanoners stapelvara som vi alltid försöker ha på lut i skafferiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.