Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja. Skala och riv moroten och lägg ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, buljongtärning och vatten
Torka dem och stick små hål i skalet med en provnål. Smaka av med salt och peppar. Garnera med dill. Eller lägg potatisarna på en tallrik i mikron, täck med mikrolock och tillaga dem i ca 10 minuter på full effekt, beroende på hur stora potatisarna är
Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper på och ställ in dom i kylen över natten. Äntligen, den hel dag med sol, blå himmel, bara små vindpustar och inte en regndroppe inom räckhåll
Tycker att det är lite uttjatat med kanel- och vaniljbullar så jag har klurat på något nytt. Fick faktiskt tipset att samtidigt som man rullar degen så sträcker man även degen, man får med andra ord fler lager på bullen och mer fyllning
Min kusin hade ett recept på frukostbullarmed mandelmjöl som såg riktigt goda ut. Jag hade tyvärr ingen turkisk yoghurt som skulle varit i, men ersatte det istället med filmjölk, tog mindre utav linfröna och tillsatte lite pofiber
Pensla med ägg o toppa med pärsocker. fördela krämen o rulla ihop o skär ut bullar. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Arbeta med degen på mjölat underlag. När jag bakar vanliga kanelbullar så använder jag alltid Johan Sörbergs recept (ni vet, han som är domare i Hela Sverige Bakar)
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Tänkas, när ni som mest trodde att jag hade gett upp bloggandet så kommer jag som en gubbe i lådan med ett recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.