Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs köttfärsen, flytta över det till en kastrull. 500 gram nötfärs · 2 morötter · 4 potatisar · 1 finhackad gul lök · 1 finhackad röd chili · 2 vitlöks klyftor · 1 burk med krossade tomater · 1 burk blandade bönor (eller välj din favorit) · 1 l vatten · 2 msk chilisås · 3 msk med oxfond · 1-2 msk med kinesisk soya · 1 burk med majs · 1 tsk sambal oelek · 1 påse tacokrydda · salt & peppar. Servera med en klick creme fraîche och tortillachips 500 gram nötfärs. 1 burk med. 3 msk med. 1-2 msk med. 1 burk med majs
Fräs purjolök, broccoli och potatis i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten och buljongtärning och koka i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka
Stek på medelvärme tills både svamp och lök fått lite färg. Servera med persilja och färskt bröd. Visserligen är det sommar enligt kalendern men tittar man ut genom fönstret så liknar det mest höst
Skala och hacka löken, och fräs den tillsammans med färsen i en gryta med smör. Smaka av med salt och peppar, och servera soppan med nachorullar, ost, persilja och jalapeño
Den här smarriga mixade vitkålssoppan med broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppa med ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.