400-500 g blomkål0,5 purjolök2 vitlöksklyftorsmör att steka i7 dl mjölk2,5 dl matlagningsgrädde1,5 hönsbuljongtärning0,5-1 msk vitvinsvinägersalt, peppar4-6 skivor serranoskinka eller baconHacka purjolök och vitlök och fräs i lite smör i en gryta. 400-500 g blomkål. 0,5-1 msk vitvinsvinägersalt, peppar
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Fräs löken i oljan, ej på för hög värme, 20-25 minuter. Gratinera i mitten av ugnen tills osten smällt, 1-3 minuter, passa noga, så att mackorna inte blir brända. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 2 1 kg gul lök. 3-4 msk olivolja. 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar. 8-12 tunna skivor ost, till exempel gouda, gruyère eller herrgård
1) skär potatis, morötter, gullök, purjolök. Lägg i detta i vatten på medelvärme. 2)tillsätt oregano,lagerblad, persilja, köttbuljong,grönsaksbuljong,salt,svartpeppar,soya,kokos socker, citron, chili corn flakes mm
4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Cowboysoppa 4 -6 persRecept. 500 g valfri färs - nötfärs/blandfärs/vego4 potatisar1 röd paprika1 gul lök1 vitlöksklyfta3 msk tomatpure1 dl passerade tomater2 köttbuljong tärningar2 tsk torkad oregano 4 msk majs2 1/2 dl grädde 5 dl mjölk1 tsk soya - kan uteslutasSalt - efter tyckePeppar - efter tycke. ( använde soya endast för jag ville ha lite djupare färg på soppan) Låt allt puttra ca 15-20 minuter. ) 4 -6 pers
Fräs färs och hackad lök i en kastrull med smör. Skala och tärna potatisarna och rör ner i köttfärsen. Tillsätt buljongtärning, vatten och tomatpuré och koka i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.