Tillsätt en klick smör och grädde och mixa till en slät purémed hjälp av en mixerstav. det värsta man kan göra med en pilgrimsmussla är att översteka den
Skaka drinkingredienserna i en shaker tillsammans med is. Förbered ett Martiniglas med sockerkant genom att doppa glaset i äggvita och sedan i strösocker
Nu senast fick vi en fin bit rådjursfilé, och den festade vi loss på maken och jag. Som tur är har vi en snäll granne, som ibland presentar oss med en älgstek, älgfärs eller kanske en rådjursstek
6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Skala rotsellerin och stek den i olivolja på medelhög värme tills den är gyllenbrun, tillsätt smör, timjan, lagerblad och vitlök och stek några minuter till
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Jag har alltid tyckt om soppa och gillar både släta soppor och soppor med bitar i. I purésoppor får man i sig obemärkt en hel del grönsaker, vilket är bra i fall man annars har svårt att få i sig grönt
Och så kör vi ju med brynt smör igen, det kan ju inte gå fel. Om, eller nej vänta, NÄR jag lagar dessa igen, så tycker jag att det räcker med hälften av frostingen, den är så otroligt mäktig så det räcker bra med lite mindre
En kväll på stan, bara M och jag ersattes med en kväll hemma. Lycka är då att ha en hel låda i frysen nyfylld med fina rådjursdetaljer, så en liten filé fick det bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.