Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Linser är prima vardagsmat och en självklar basvara hemma hos oss
13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Servera grytan med ris eller bulguroch gott naanbröd. Tillsätt de avrunna linserna och smaksätt med salt, chiliflakes, citronsaft och eventuellt ytterligare lite av de övriga kryddorna
Därför tänkte jag att kanske även ett recept på en aningens lyxigare variant med bland annat rödvin och chipotle också skulle kunna bli väl mottaget ute i era stugor
Behövde ju göra något med en broccoli som legat lite för länge i kylen. Så jag skar ner den i små bitar, även en liten fänkål blev hackad och en bit sellerirot som börjat mjukna lite blev riven på rivjärn
Blanda rödbetoroch örtblandningen och lägg i en ugnsfast form. Blanda olivolja, balsamvinäger, rosmarin, citrontimjan, honung, flingsalt och svartpeppar
Tvätta rödbetornaoch dela i halvor eller kvartar, lägg i en form, salta och ringla lite olja över. Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin
En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostade nötter med en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.