400 g skalade räkor. 4 st portionerris. 2 st stjälkar citrongräs. 5 cm ingefära. 1 st röd chili. 5 st vitlöksklyftor. 1 knippe salladslök. 3 msk fisksås. 2 st lime
Dumpling med räkor, lax, limeochchiliPortioner. Finhackaräkor, chiliochkoriander. Dela laxen i grova bitarochmixai en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Blanda de färdigaräkorna med resten av lime- ochkryddblandningeni den andra skålen. Lägg sallad ochräkormitt på tortillan, klicka en stor klickgräddfil ovanpå och strö över rödlök ochkoriander
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlökochchilioch sedan kyla den
Vänd ner litebladpersiljaoch strö resten över räkorna. Räkor,. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme iolivoljani en stekpanna
Jag valde att smaksätta minaräkor med chili, vitlökochpersilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marineraräkor med skal i sweet chiliochcitrongräsoch det blev mycket goda liteklibbigaräkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.