12-3 lime,
rivet zest och pressad juice 1 klyfta vitlök, riven 1 msk fisksås salt peppar 200 g handskalade räkor 2 avokado 1 mango, fint tärnad 0,5 gurka (liten) 0,25 rödlök 0,5-1 röd chilifrukt 1 knippe koriander ev små hjärtsalladsblad att servera röran iRiv zest från 1 lime och pressa saft från alla. Riv i vitlök och häll i fisksås. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Skala och kärna ur gurkan. Tärna gurka, avokado och mango fint. Hacka rödlöken mycket fint. Skiva chilin i tunna skivor. Finhacka korianderstjälkarna, spara bladen. Lägg allt utom korianderblad i en bunke. Häll dressingen över och vänd runt. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd.
ca 350 g havskräftor, handskadade och MSC-märkta. ca 350 g räkor, handskadade och MSC-märkta. Toast skagenca 350 g havskräftor, handskadade och MSC-märkta ca 350 g räkor, handskadade och MSC-märkta 0,5 rödlök 1 knippe örter (dill, gräslök) 1 citron 1 tsk stenbitsrom, MSC-märkta löjrom, MSC-märkta 2-3 msk majonnäs 1 msk crème fraiche, 38% 4 skivor rostbröd salt
Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och några droppar citronsaft. Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt)
Och det är ju bara till fördel, för när vi ses blir det ofta byte av div godsaker. Så i tunnbrödsrullen hade vi , mos, isbergssallad, korv, räksallad, ketchup, senap och rostad lök
Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen med elvisp ett i taget. Tillsätt mjöl och mjölk, och värm under omrörning tills smeten släpper kastrullens kant
Tina smördegsplattan och stansa ut fyra hjärtan med ett pepparkaksmått. Tack och lov skiner solen, så man kanske får sig lite bränna innan det ska börja regna som prognosen säger
salt och svartpeppar. nachochips. Tillbehör gräddfil nachochips koriander. 2 röda chili, skivade. 1 lime, skal och saft. Chili con carne600 g nötfärs 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 röda chili, skivade 2 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 2 tsk oregano 2 tsk rökt paprikapulver 400 g krossade tomater 400 g färdigkokta svart bönor på burk 2 dl coca cola 4 dl utspädd oxbuljong olja salt och svartpeppar. Avokadosalsa3 ätmogen avokado 1 lime, skal och saft 1 knippe koriander salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.