Så här gör du Skala räkornaoch ställ dem åt sidan. Tillsättpaprika- ochananasbitarnaochchilihacket, och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och eventuellt lite socker, beroende på hur söt ananasen är
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlökochchilioch sedan kyla den
Vänd ner litebladpersiljaoch strö resten över räkorna. Räkor,. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilinoch fräs allt sakta på svag värme iolivoljani en stekpanna
Jag valde att smaksätta minaräkor med chili, vitlökochpersilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
400 g skalade räkor. 4 st portionerris. 2 st stjälkar citrongräs. 5 cm ingefära. 1 st röd chili. 5 st vitlöksklyftor. 1 knippe salladslök. 3 msk fisksås. 2 st lime
I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marineraräkor med skal i sweet chiliochcitrongräsoch det blev mycket goda liteklibbigaräkor
Jag tillagar sällan räkor för jag tycker inte det blir bra. frysta räkor. Oftast köper jag bara de färdigkokta men idag testade jag råa iställetoch det blev supergott
Beställde minfavoriträkor med thaibasilikaochchili (har du inte prövat thaibasilika så måste du göra det, finnsibland att köpa färsk ibutikoch är fantastisktaromatisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.