Jag riktigt längtade till kvällen för att kunna få sätta planen i verket, men precis innan middagstid gick jag till den biologiska affären runt hörnan för att fylla på skafferiet med bovete, sesamfrön och solroskärnor
Idag bjuder köket på en rosastekt kalventrecote med hemgjort salviasmör och smarrig parmesanpotatis. I glaset en fruktig Zinfandel med smak av björnbär, plommon och mintchoklad
De söta jordgubbarna gifter sig utmärkt med den salta fetaosten och pistagenötterna. Prova gärna att göra det goda citron- och salviasmöret - kalv och salvia är en härlig och klassisk kombination
Den är laddad med betakaroten, vitamin A och C samt kalium. riv en färsk pumpabit, pressa lite citron saft samt toppa med smakrik olivolja och servera som tillbehör till middag
Tricket är att balansera upp smaken med sälta, syra och gärna lite hetta. Den tillagade pumpan är mjuk i konsistensen så att tillsätta något med lite crunch i rätten ger en bra kontrast
Har man bara salviasmör så behöver man inte konstla till det med en massa annat. Lägg på en plåt och ringla över olivolja samt samksätt med paprikapulver, ingefära, kanel, salt och peppar
Jag serverade raviolin medsalviasmör och smörstekt trumpetsvamp, kantareller och schallottenlök. Kombinationen schallottenlök, vitlök, smakrik färsk svamp och torkad karljohan, persilja och ricotta blev krämig och god och gav rikligt med smak
Smälte en stor klick smör i stekpannan med ett par citronskivor och skuren färsk salvia och lät smöret brynas en aning innan jag, strax före serveringen, vände ned den kokta gnocchin och vände runt ordentligt i det brynta citron- och salviasmöret
mixa ner salviasmör och du får världens godaste hummus). Mina wraps är helt glutenfria och baserade på en grönsak - nämligen zucchini, som jag blandat med chiaägg och fiberhusk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.