Släng ner gnocchin i stekpannan och låt steka i salviasmöret någon minut eller så. Mina sötpotatisgnocchi var kanske inte det vackraste världen har skådat, men de var så goda
Jag gjorde på vanlig potatis första gången och sen dök tanken om att göra dem med sötpotatis upp. Sagt och gjort, det blev sötpotatisgnocchi till middag en söndag här hemma
Lite svårare att få till än med vanlig potatis, men helt klart värda besväret. Så det var länge sedan jag åt det nu, men något som jag länge velat prova är denna variant - sötpotatisgnocchi
Dela potatisarna på mitten och lägg dem med snittytan nedåt på en bakplåt. Tillsätt mjölet i köksmaskinen, ungefär en fjärdedel i taget, medan du blandar
Jag riktigt längtade till kvällen för att kunna få sätta planen i verket, men precis innan middagstid gick jag till den biologiska affären runt hörnan för att fylla på skafferiet med bovete, sesamfrön och solroskärnor
Idag bjuder köket på en rosastekt kalventrecote med hemgjort salviasmör och smarrig parmesanpotatis. I glaset en fruktig Zinfandel med smak av björnbär, plommon och mintchoklad
De söta jordgubbarna gifter sig utmärkt med den salta fetaosten och pistagenötterna. Prova gärna att göra det goda citron- och salviasmöret - kalv och salvia är en härlig och klassisk kombination
Den är laddad med betakaroten, vitamin A och C samt kalium. riv en färsk pumpabit, pressa lite citron saft samt toppa med smakrik olivolja och servera som tillbehör till middag
Tricket är att balansera upp smaken med sälta, syra och gärna lite hetta. Den tillagade pumpan är mjuk i konsistensen så att tillsätta något med lite crunch i rätten ger en bra kontrast
Har man bara salviasmör så behöver man inte konstla till det med en massa annat. Lägg på en plåt och ringla över olivolja samt samksätt med paprikapulver, ingefära, kanel, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.